maandag 2 november 2015

Ronde 8

Deze voormiddag stond er een wandeling langs het strand tot het nabijgelegen dorpje Neos Marmaras gepland. Om 12u was het dan tijd om enkele groepsfoto's te maken. Dit verliep nogal chaotisch, maar het is uiteindelijk toch gelukt om enkele foto's te maken.
Eerst werd iedereen door delegatieleider Ben van de Belgische vlag voorzien

De Belgische deelnemers

De Belgische meisjes

Samen met onze mascotte "Anna" (zusje van Daniël)

Team Roel met Chris, Jasper, Louise, Juliette en Fleur


Om 14.30u vertrokken we dan weer naar de speelzaal. Geheim agent Luc stond op de uitkijk...

Fleur liep samen met Roel en Jasper richting speelzaal. Er werd even overlegd wat de beloning zou zijn indien er opnieuw een topscore gehaald zou worden. Het voorstel om Roel in het ijskoude zwembad te gooien, werd direct goedgekeurd. Bij een score van 4.5/5 is Roel hiertoe bereid. Er volgde daarop nog een leuke dialoog tussen Jasper en Fleur.
Fleur zegt "Jasper het is uw schuld dat we gisteren "maar" 4/5 gehaald hebben (Jasper speelde remise tegen een +2400elo)". Jasper zegt daarop: "nee Fleur, het is jouw schuld, je had maar harder moeten supporteren voor mij, dan zou ik wel gewonnen hebben". Zo zie je maar dat de kinderen elkaar heel hard steunen en oppeppen om er tegen aan te gaan.

Met volle moed begon ze weer aan haar partij.

Fleur overhandigt haar cadeautje aan haar Amerikaanse tegenstander

                                                Het cadeautje: een papieren muismat met foto's van Fleur

Na 4.5u spelen kwam een lachende Fleur naar buiten, maar wel met de duim naar beneden. Ze meende dat ze niet goed uit de opening kwam en nooit echt kans op winst had. We liepen daarop samen naar het News Café waar de andere Belgen zaten te wachten. Ook daar loopt ze lachend binnen, het kan dan ook niet elke dag feest zijn. 
Later volgde de analyse van Roel: De opening werd goed gespeeld, maar weer traag waardoor Fleur in tijdsnood kwam. Ze moest nog 20 zetten op 15min doen om het extra half uur te bekomen. Dit haalt ze uiteindelijk zonder veel problemen. Het staat dan nog steeds gelijk, maar dan trapt Fleur plots in een truc van de tegenstander en kan dit niet meer rechttrekken.
Ook de andere spelers van team Roel kunnen het vandaag niet waarmaken, enkel Louise kan winnen. 
Fleur staat nu met 4/8 op een exacte 50% score






Geen opmerkingen:

Een reactie posten