zaterdag 23 juli 2016

De toernooi-regels

Na de technische meeting op de eerste dag kwam coach Roel zijn spelers een aantal regels melden en die zijn behoorlijk streng. Zo mogen de spelers geen GSM bij zich hebben, deze moet in een locker opgeborgen worden, wat eigenlijk maar heel normaal is. Maar een andere regel waar iedereen zich toch wel wat aan moest aanpassen, is dat de spelers van éénzelfde team absoluut geen oogcontact mogen maken. Ze mogen dus niet achter het bord van de tegenstander gaan staan, waardoor ze de spelers van hun eigen team in het gezicht kunnen kijken. Ze mogen ook niet tesamen rondwandelen of gelijk naar het toilet gaan. Ook de coaches moeten een toilet buiten de zaal gebruiken om contact met de spelers te vermijden.
Na hun partij moeten de spelers hun badge inleveren bij de arbiter en de speelzaal onmiddellijk verlaten. Ze mogen dan enkel als toeschouwer op de tribune plaats nemen.
Prima regels wat mij betreft, zouden ze op ieder toernooi mogen invoeren.
Een andere regel die bij de spelers dan weer wenkbrauwen deed fronsen, was dat de coach de speler mag aanspreken (in het bijzijn van een arbiter en in het Engels) en mag zeggen tegen deze speler dat het best is om remise te vragen. Ook omgekeerd mag dit, de speler mag de coach vragen of het OK is om remise te vragen. Dit om een ploegwinst te garanderen.
Er wordt nl. naar de matchpunten gekeken, indien de ploeg minstens 2.5/4 haalt, winnen ze, 2/4 is remise, minder is verloren. Nadien tellen pas de bordpunten.
Voor de coach is aan het einde van iedere tafel van hun team een stoel voorzien waar zij op kunnen plaats nemen tijdens de rondes. Ook dit zijn onze spelers niet gewoon.

De security is ook goed vertegenwoordigd. Zij doen controle van de spelers en coaches bij het binnenkomen van de speelzaal.

De toeschouwers worden niet toegelaten, zij mogen enkel op de tribune plaats nemen. Beetje vervelend om foto's te maken, maar morgen mogen we voor de ronde toch even naar binnen voor het maken van foto's. De security houdt ook de tribune goed in het oog, wanneer er mensen te kort bij de reling gaan staan of te veel lawaai maken, grijpen ze in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten