dinsdag 3 november 2015

Score ronde 9 : een halfje en 2 inktvissen

Deze morgen beloofde het al vroeg een warme dag te worden. Na de analyse waagden Fleur en Merel zich in het ijskoude zwembad. Kwestie van even te voelen wat Roel zou moeten doorstaan als zijn team opnieuw een hoge score zou halen.
De glijbanen waren jammer genoeg gesloten.

Om terug op te warmen trokken ze daarna naar het strand. Vele andere Belgen hadden hetzelfde idee en namen een frisse duik. Om 11.30u trok Fleur dan plichtsbewust naar de kamer om haar voorbereiding na te kijken.

Om half 3 vertrokken we naar de speelzaal. Maar wat zagen we toen... geheim agent Luc had een snipperdag genomen. Geen idee wie hem daar toestemming voor gegeven heeft.

Fleur haar tegenstander die de meerderheid van haar punten bijeengesprokkeld heeft met remises. Fleur ging er dan ook alles aan doen om te winnen.
Na een zeer lange partij, nieuw record van 4u 45min, werd het toch remise.
Analyse van Roel: Fleur kwam goed uit de opening en had geen onnodige tijd verbruikt. Haar tegenstander kwam deze keer in tijdsnood. Maar "raar maar waar" blunderde Fleur terwijl ze zelf nog 20minuten had en haar tegenstander slechts 5min. Gelukkig zag de tegenstander de blunder niet en kon Fleur het terug rechtzetten. Eens de tijdsnoodfase voorbij, ging de partij een beetje op en neer. Er zat geen winst in en daarom berekende Fleur "iets" om op remise uit te komen.

Terwijl Fleur aan het schaken was, gingen Merel en ik terug naar het strand en namen onze snorkels mee. Vlak aan de kust zijn hier al allerlei verschillende soorten vissen, zeeëgels en zelfs inktvissen te zien.
Een andere dame die ook aan het snorkelen was, haalde 2 inktvissen uit het water en wij gingen even een kijkje nemen.




De dame kon Merel overtuigen om de inktvis even in haar handen te houden. Maar dat was zo'n vreemd gevoel, dat ze er spontaan de slappe lach van kreeg.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten