zondag 1 november 2015

Ronde 7 : topscore voor team Roel

Deze morgen begonnen we de dag "gezond". Fleur had na haar voorbereiding een aantal jongens opgetrommeld om een voetbalmatch te spelen.
Ook fysiek moeten de kinderen in orde blijven om de lange partijen vol te houden.
Hier op het terrein is een voetbalkooi, maar die bleek afgesloten. De jongens besloten dan maar om onder de draad door te kruipen, maar dat was buiten de Griekse dame gerekend die toezicht houdt. Ze kwam al snel melden dat je het terrein enkel kan betreden mits betaling.

Dus werd er een voetbalveldje in de buurt opgezocht.

De ploegen werden ingedeeld. Of dit eerlijk verliep valt te betwijfelen. Het werd de ploeg van Messi en Hazard tegen de ploeg van de verschrikkelijke Chinees (zoals Deon zichzelf noemde)

Ondertussen hield ook Merel het gezond en ging mandarijntjes plukken van de bomen voor ons hotel.


Om 15u zat Fleur weer klaar om er tegen aan te gaan.
 Emile en Yordi kwamen Fleur nog even aanmoedigen voor de partij startte.

Ook vandaag was het elo-verschil weer groot (>300). 

Na 4u zagen we Fleur haar tegenstander bedrukt buiten komen, maar Fleur volgde niet onmiddellijk. Even daarna kwam ze dan stralend naar ons toe met de duim omhoog. Gewonnen, maar volgens haarzelf niet echt goed gespeeld.
Roel analyseerde haar partij en kwam tot volgende conclusie: De tegenstander speelde heel vreemde zetten op Fleur haar opening, waardoor Fleur verrast werd. Haar spel werd hierdoor matig, maar zeker niet verloren zoals Fleur zelf beweerde. In tijdsnood (nog 4minuten op de klok) vond Fleur een truc die bleek te werken. Haar tegenstander probeerde nog even maar moest dan toch de duimen leggen. Ze was duidelijk teleurgesteld. 
Fleur behaalt nu een score van 4/7.
Maar ook de andere spelers van coach Roel deden het prima, Jasper en Louise behalen remise, Juliette en Chris winnen. Dus een topscore van team Roel van 4/5.
Fleur haar reactie: jammer dat er op voorhand geen beloning werd afgesproken....






1 opmerking: