zaterdag 31 oktober 2015

FLEUR STUNT!

Na een moeizame start van het toernooi had Fleur deze morgen een klein dipje. Maar na de voorbereiding met coach Roel zat ze weer vol zelfvertrouwen. Roel had haar weer helemaal opgepept en klaar gestoomd voor de zware partij die zou volgen. Ook dat moet een goede coach kunnen.
Na een korte wandeling tot aan de zee, kroop Fleur terug achter haar laptop om de voorbereiding nog eens grondig te bekijken. 
Tijdens de lunch zocht de coach nog even naar een manier om zijn spelers extra te motiveren. De ijsjes-score (waarbij de spelers een ijsje wordt beloofd als ze samen een bepaalde dagscore halen), werkt hier namelijk niet. Er staat een ijsjesmachine waar de kinderen zowel 's middags als 's avonds ijsjes à volonté kunnen nemen. Dus werd er iets anders gevonden, een zak chips bij winst, waar Fleur onmiddellijk mee akkoord ging. De zak snoep voor remise werd door Roel afgewimpeld, winnen was dus de boodschap.

dagelijks worden er meerdere ijsjes verorberd

Om 15u was het dan tijd voor de zware klus. We liepen even mee tot aan de speelzaal.

Fleur en haar tegenstander : een fide meester met 2051elo


 Merel kon ondertussen nog even genieten van een duik in de zee.

Om 17u trokken ook wij naar het News Café van waaruit de live-verslaggeving gebeurt en het dan ook een af en aan komen is van Belgische spelers die hun uitslag komen melden en hun partij komen analyseren.

In het hoekje zit Henk-Jan op zijn vast stekje met laptop in de aanslag om zo snel mogelijk de uitslagen te publiceren, zodat ook de thuisblijvers op de hoogte worden gebracht.


Na een tijdje trok Eddy samen met Roel naar de speelzaal om Fleur op te wachten, maar ze was nog nergens te bespeuren. Annelies, die ook in Fleur haar categorie speelt, meldde ons na een paar uren  dat Fleur een pion voorstond en dat het er goed uitzag. We begonnen een beetje hoop te krijgen op een goede afloop en ook Merel en ikzelf trokken daarop naar de zaal. Daar stonden nog meerdere ouders hun kinderen op te wachten terwijl de security de ingang naar de speelzaal bewaakte. Mondjesmaat kwamen de spelers naar buiten en telkens de deur opging keken we op of er iets rood te bespeuren viel. Het was nog even stressen, maar na 4.5u spelen kwam dan eindelijk een stralende Fleur naar buiten en was de ontlading groot.


Iedereen was dolgelukkig en viel Fleur in de armen.

Het was intussen 19.30u, maar gelukkig was de supermarkt nog open en kreeg Fleur direct haar welverdiende chips.
Na het avondeten volgde de analyse van de partij met Roel. Dit is zijn bevinding:
Fleur speelde de opening nogal traag maar wel correct, ze kwam er dan ook goed uit. Fleur zette een aanval op, maar onderschatte een tegenzet van haar tegenstander waardoor ze in de verdediging moest. Dit deed ze echter prima en het tegenspel van wit werd geneutraliseerd waardoor Fleur weer kon gaan aanvallen op de koning. Ze speelde zeer goede zetten waardoor haar tegenstander moest verdedigen en brak. In tijdsnood miste Fleur wel een mat in 3, maar eigenlijk was de winst al binnen met een extra loper op het bord. Haar tegenstander bleef nog proberen, maar uiteindelijk moest ze opgeven. 
Roel vond het een schitterende partij van Fleur, een actieve, aanvallende partij tegen een speelster met bijna 500elo meer.
Ze is dus duidelijk aan het groeien dit toernooi, maar nu is het kwestie van de voetjes op de grond te houden en niet te overmoedig te worden. 

Morgen staat weer een heel moeilijke tegenstander te wachten: 
Hashemi Seyede Fatemeh 1922elo uit Iran

Geen opmerkingen:

Een reactie posten