zaterdag 24 oktober 2015

Het vertrek

Gisteren kreeg Fleur nog aanmoedigingen van haar vriendinnen op school onder de vorm van cupcakes met bijhorend vlagje. Dit wel in ruil voor een vermelding op de blog (wat bij deze gebeurd is) en een souvernirtje (wat nog zal volgen).
Super tof gedaan en ze smaakten verrukkelijk. Thanks Rune, Anouk en Anne!


Ook via facebook krijgt Fleur veel aanmoedigingen van haar klasgenoten en vrienden, wat haar zeker deugd doet. Van enige stress was er de laatste dagen dan ook nog geen sprake. Gisterenavond werd er nog gesupporterd voor KRC Genk en deze voormiddag stond er een voetbalmatch gepland. Daarna werd er snel gedoucht, gegeten en dan om 12.15u was het tijd om te vertrekken. Na Roel opgehaald te hebben, ging het via Nederland, richting Weeze (Duitsland). Maar in de auto bleek dan toch opeens de vliegangst, waar Fleur last van heeft, op te komen. Hoe zich dat uit, is moeilijk uit te leggen, maar Roel weet er nu alles van :-)
Na een ritje van 1.5u kwamen we goed op tijd aan op de luchthaven. Het is een kleine overzichtelijke luchthaven, waar je vlot kunt parkeren.
Aangezien we nog even moesten wachten tot de check-in open zou gaan, werd onmiddellijk het schaakbord boven gehaald. Kwestie van geen tijd verloren te laten gaan.


En Fleur heeft natuurlijk haar WK-outfit al aan.

Omdat Ryanair één van de weinige maatschappijen is die rechtstreeks vliegt op Thessaloniki, kozen we hiervoor. Maar aangezien zij nogal bekend staan om streng te zijn wat betreft documenten, gewicht en grootte van de koffers, waren we er niet echt gerust in. Ik had wel alles goed gecontroleerd zodat we niet voor verrassingen zouden komen te staan. De koffers inchecken verliep dan ook vlot, maar even later hoorden we dat Roel aan de informatie-balie gevraagd werd. We wisten niet goed wat er aan de hand was, maar vermoedden dat we om één of andere reden extra zouden moeten betalen, (wat bij Ryanair dikwijls gebeurd). Wat bleek nu, Roel had zijn portefeuille laten liggen op de balie bij de check-in. Ze hadden die naar de informatiebalie gebracht, waar hij ze terug kreeg. Zeg nu nog eens dat Ryanair geen service biedt of onvriendelijk is! 

Om 19.15u, 20 minuten vroeger dan gepland, kreeg ik bericht dat ze veilig geland zijn op Thessaloniki airport. Dus stipt zijn ze alvast ook. Onze eerste ervaring met Ryanair is alvast positief.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten