zondag 22 december 2013

Fleur opnieuw remise. Ze speelde de opening die ze had voorbereid, Siciliaans. Maar dan volgde een variant die ze niet bekeken hadden. Kwam dan iets slechter te staan.

4 opmerkingen:

  1. Hey,
    Ik heb de blog gevolgt en ik vind het heel leuk voor jullie dat jullie ook zoveel leuke dingen kunnen zien dan alleen maar een schaakbord. Eerlijk gezecht snap ik niks van de puntentelling en die ranglijst of zoiets maar als ik het toch iets of wat begrepen heb is ze goed bezig. Ga zo door zou ik zeggen! Wilt u de groetjes doen aan fleur en merel? Alvast nog veel plezier daar.
    Groetjes annika x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fleur heeft weinig tijd om zelf op de blog te reageren. Ze is nu haar partij van vandaag aan het analyseren met haar coach. Maar ik doe haar dadelijk zeker de groetjes. Ze zal het fijn vinden dat je haar volgt en succes wenst.Van Merel krijg je alvast de groetjes terug.
      Fleur doet het tot nu toe prima. Wat betreft de puntentelling: je krijgt 1 punt bij winst, een half bij remise (=gelijkspel) en 0 bij verlies. Bij een volgende ronde kom je uit tegen een meisje met evenveel punten, zodat je dan ongeveer eigen niveau tegen krijgt. Nu heeft Fleur 2.5/6 , hoeveelste ze nu in de rangschikking staat, weten we straks pas als alle partijen gedaan zijn. Deze morgen stond ze 106 van de 145. Ze wast gestart op plaats 117. Ik hoop dat het nu wat duidelijker is...

      Verwijderen
    2. Ok nu snap ik het. Zo doordoen is dus de boodschap

      Verwijderen
  2. remise is goed, morgen winnen, niet verliezen is de boodschap

    BeantwoordenVerwijderen