zondag 15 december 2013

Het is bijna zover!
Nog 1 nachtje slapen, nog 2 examens te gaan en dan het vliegtuig op.
Na 6,5 uren vliegen, zullen we om 4u dinsdagochtend (= 7u plaatselijke tijd) landen in Abu Dhabi.
Vervolgens wacht ons nog een busrit van 2u en zullen we rond 12u op de luchthaven van Al Ain afgezet worden. Als alles goed geregeld is, zal de organisatie ons daar komen ophalen en ons naar de universiteit brengen, waar het WK doorgaat en waar we ook zullen verblijven.
Dinsdagavond om 20u vindt de openingsceremonie plaats, woensdag om 15u zal de eerste partij gespeeld worden.
In de categorie "meisjes -12" zijn er 145 deelnemers, Fleur start op plaats 117.
Voor de niet-schakers : de rangschikking gebeurt op basis van FIDE elo. Dit zijn punten die ze verdienen door tegen spelers te spelen die reeds FIDE elo hebben. De eerste 88 spelers hebben FIDE elo tussen de 1200 en 2047! Dit om maar te zeggen dat het niveau héél hoog is en Fleur dus nog een "groentje" is zonder internationale ervaring.
De eerste ronde spelen de hoogst geklasseerden tegen de laagst geklasseerden. Dus het zal onmiddellijk een zware, moeilijke partij worden. Bij winst krijg je 1 punt, remise 1/2, verlies 0. Bij de volgende ronde speel je normaal tegen een speler met evenveel punten. Dus naarmate het toernooi vordert, maak je meer kans om een speler van eigen niveau tegen te krijgen.
Duimen maar!
Opmerking van Pavel: een lange vlucht van meer dan 5100 km. Ik heb ze gevolgd tot middernacht, om 06:57 zijn zij veilig geland in Abu Dhabi.
om middernacht boven de Zwarte zee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten